Angol keringő (gyertyafény keringő): Eleganciát sugalló standard tánc, amely – mint a neve is mutatja – Angliából indult útjára. A bécsi keringő lelassításaként keletkezett, zenéjére jellemző a lassan áramló, harmonikus forma és a 3/4-es ütem. Az esküvői, szalagavatós és gólyabálos nyitótáncoknál is a legkedveltebb stílus. A lágy mozdulatokhoz remekül illik a fehér „menyasszonyi” ruha.

Bécsi keringő: Legismertebb hozzáköthető zene Johann Strauss Kék Duna keringője. Az angol keringővel megegyezően 3/4-es ütemmel rendelkező standard tánc, viszont annál kétszer gyorsabban táncolják.

Tango: A standard táncok családjába tartozik, mégis zenéje a latinosabb hangzást idézi. Az „európai” tango az argentin tangoból ered, és a báli eleganciát ötvözi a szenvedéllyel.

Cha-cha-cha: Lendületes latin-amerikai tánc, amelynek alaplépései könnyen elsajátíthatók és jól variálhatók a széles zenei kínálatra.

Rocky – Jive: A latin-amerikai táncok közül ez a tánc rendelkezik a leggyorsabb és legdinamikusabb ritmikával. Jellemzők a koreográfiákban a pörgések, pörgetések, emelések, amelyek rendkívül látványosak a nézők számára.

Rumba: A legérzékibb latin-amerikai tánc, amely lassú ritmikájával, a táncosok elnyújtott, kitartott mozdulataival vonzza a közönség tekintetét. Bármely nyitótánchoz tökéletes választás lehet.

Szamba: A karneválok elengedhetetlen része a szamba, ami nem összekeverendő a mostanság egyre népszerűbbé vált salsa tánccal. Míg a salsát leginkább helyben táncolják, addig a szambával egy körön mozognak a táncosok. Esküvőkön a remek variálhatósága miatt kedvelt a párok körében.

Mambo: A Dirty Dancing film elterjedése után kedveltté vált záró jelenetének zenéjét sok pár választja az esküvőjére akár a teljes koreográfia eltáncolásával.

Videoklip tánc: A 90-es évek óta egyre inkább elterjedt rengeteg táncstílust felölelő tánc, ami a hip-hop, break, funky, house, show, stb. táncok elemeit öleli fel. Zenéje rendkívül változatos lehet a lassútól a gyorsig,romantikus hangvételtől egészen a rockosabb stílusig, a 90-es évektől napjaink zenéjéig.

Mix koreográfia: Teljes mértékben a pár személyiségét tükröző zenékre épít, jellemző rá, hogy a táncos elemeken kívül egy kisebb szituációkat játszik el a pár (ritmusra, jellegzetes kézmozdulatokkal, mimikákkal). A mix tánc a komolyabb hangvételtől a viccesig bármilyen lehet vegyítve a stíluselemeket, a lassú és gyors zenéket.

Esküvői össznépi tánc: Még mindig újdonságnak számít a magyar palettán, hogy a jegyespár barátai/családtagjai az ifjú párral együtt tanulnak meg egy koreográfiát, vagy az ifjú pár táncába bizonyos részeknél becsatlakoznak (a tánc eleje, közepe, vége, vagy akár több alkalommal). A pár dönti el, hogy mely részek azok, ahol szeretnék a barátokat/családtagokat is maguk körül látni, így alkotva egy még látványosabb koreográfiát a jeles napon.